ARCHITECTUUR

DUURZAAM BEGINT BIJ HET ONTWERP

Architect Huub Pollmann tekende het ontwerp van de Flexus woningen. Sinds tien jaar is hij geïnspireerd door duurzaam en ecologisch bouwen. “Hierbij zet ik steeds een stap verder in het ontwerpen van duurzame en energieneutrale woningen, zonder in te leveren op comfort en woongenot”, geeft hij aan. “Ecowijk de Kiem biedt wat dat betreft de ultieme kans om mijn ambities in de praktijk te brengen. Onder de noemer ‘De Nieuwe Aanpak in de Bouw’ werk ik samen met collega’s uit verschillende disciplines aan de meest duurzame oplossingen. De Flexus woningen zijn hiervan een mooi voorbeeld.” 

Huub Pollmann

 

Nul op de meter

Bij het ontwerp van de Flexus woningen heeft de architect gekozen voor het toepassen van ecologische materialen. Verduurzaamd hout bijvoorbeeld. Bovendien kunnen de meeste materialen hergebruikt worden. Duurzaamheid zie je ook terug op de energiemeter: die blijft bijna op nul staan. Dat is te danken aan de uitstekende isolatie van jouw nieuwbouwwoning in combinatie met een uitgekiende energie-installatie.

Dat levert trouwens nog meer voordelen op. Je kunt rekenen op een aangenaam en gezond klimaat in jouw woning én daarbuiten. Want door het gebruik van duurzame technieken voor warmte en stroom, is de CO2-uitstoot een stuk lager dan bij bestaande woningen.

Dubbel voordeel
Nieuwbouw én eco: dat betekent dubbel voordeel! 

  • Duurzaam gebouwd
  • Energiezuinig
  • Optimaal comfort